Rigó Jancsi

Hozzávalók
Piskóta: 4 tojás, 8 dkg kristálycukor, 8 dkg liszt, 2 dkg kakaó
Krém: 6 dl tejszín, 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg porcukor + 2 dl tejszín a tejszínhabhoz
Csokoládébevonat: 8 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál étolaj

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, majd a két habot összevegyítjük, végül a kakaóval összekevert lisztet óvatosan beleforgatjuk. A tepsibe sütőpapírt teszünk, a tésztamasszából 200 ´ 400 mm-es lapot készítünk, majd 180 °C-on 15 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. Az étcsokoládét fém keverőtálban gőz felett megolvasztjuk, majd a gőzről levéve belekeverjük a porcukorral habbá vert tejszínt. A kihűlt piskótalapot két egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapot a csokoládékrémmel egyenletesen, vastagon megkenjük, majd hűtőbe helyezzük. A 8 dkg étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az étolajat, és csomómentesre keverjük. A másik piskótalapra öntjük, és egyenletesen elkenjük. Megvárjuk, míg megköt. 2 dl tejszínt habbá verünk, majd a hűtőből elővett csokikrémes piskótalap tetejére kenjük, ezután az egészre ráhelyezzük a csokoládéval bevont piskótalapot. Forró vízbe mártott késsel egyenlő kockákra vágjuk.

 

 


 Somlói galuska

Hozzávalók:
8 db tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 5 dkg darált dió, 1 evőkanál kakaó, 1 dl rum, 10 dkg mazsola

A krémhez:
4 tojássárgája, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 1 evőkanál kakaó, 10 dkg dió, 1 csomag vaníliás cukor

A tálaláshoz:
csokoládéöntet és tejszínhab

A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a lisztet, majd a felvert tojásfehérjéket. A masszát három egyforma részre osztjuk: az egyikbe keverjük bele a darált diót, a másikba a kakaót. A háromféle tésztát külön-külön, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 Celsius-fokon süssük meg.
Amíg a tészta sül, készítsük el a krémet. Ehhez a tojássárgáját a cukorral meg a pudingporral keverjük simára. Forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a tojásos keveréket, és lassú tűzön kevergetve főzzük sűrűre.
A tűzről levéve ezt is három részre osztjuk. Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a másikba szórjunk kakaót és mazsolát. A harmadik krémbe kerül a darált dió és a maradék mazsola.
Egy mélyebb tepsibe rétegezzük a háromféle tésztát a háromféle krémmel úgy, hogy közben a tésztalapokat rummal meg-meglocsolgatjuk. Ha elkészült, fedjük le, tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
Tálaláskor nagyobb kanállal szaggassuk a "galuskákat" a tányérra, locsoljuk meg csokoládéöntettel, és díszítsük tejszínhabbal.
!!Tipp: Jobban összeérnek az ízek, ha egy napig hűtőszekrényben tartjuk fogyasztás előtt!

 

 


Nagymama almatortája

Hozzávalók:
3 db közepes méretű, egészséges alma

A tésztához:
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
30 dkg liszt
1 tojás sárgája

A krémhez:
5 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
3 dl tejszín
1 dkg fahéj
2 egész tojás

Elkészítés:
Lisztből, margarinból, porcukorból, tojássárgából tésztát gyúrunk. Hűtőszekrényben pihentetjük, majd egy gyümölcstorta-formát kibélelünk a tésztával, kicsit elősütjük. A tejszínt a cukorral, a fahéjjal, a tojással és a liszttel sűrűre főzzük, beletöltjük a tésztával kibélelt formába. Az almákat meghámozzuk, a magházát kivágjuk, majd vékony gerezdekre vágjuk, és körkörösen a krém tetejére rakjuk.
A tortát újra betesszük a sütőbe, és 180 fokon 15 percig sütjük.
!!! Tipp: Sütés előtt porcukorral hintsük meg a torta tetejét, ettől szép aranybarna lesz az alma felülete!

 

 

 

Rákóczi túrós

Hozzávalók
Tészta: 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 tojássárgája, kevés reszelt citromhéj
Töltelék: 50 dkg túró, 3 db tojássárgája, 15 dkg kristálycukor, 6 dkg zsemlemorzsa, reszelt citromhéj
Tojáshab a tetejére: 6 db tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor

Elkészítés:
A lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a vajat, belemorzsoljuk a porcukrot, a tojássárgáját, citromhéjat, összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a citromhéjat, és simára keverjük.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk, 180 Celsius-fokon félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, megszórjuk zsemlemorzsával, egyenletesen rákenjük a túrótölteléket, majd visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. A tojásfehérjéket a cukor egyharmad részével habbá verjük, közben a kétharmad rész cukrot kevés vízzel sűrű sziruppá főzzük és ezt is a habba csurgatjuk. A kész habot a kész sütemény tetejére kenjük, majd 150 Celsius-fokos sütőben 15 percig szárítjuk. Vizes késsel szeleteljük.
Tipp: A tojáshabot melegen ne szeleteljük, mert széttörjük, várjunk, míg teljesen kihűl.

 

 

Csokoládés fánk




Hozzávalók

A tésztához: 50 dkg liszt, 8 db tojássárgája, 10 dkg vaj, 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 5 dkg porcukor, 1 dkg só, 2 cl rum, kevés reszelt citromhéj
A töltelékhez: 0,5 l tej, 1 csomag csokoládés pudingpor, 5 evőkanál kristálycukor
A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé

Készítés: A lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, a közepébe mélyedést csinálunk, ebbe belemorzsoljuk az élesztőt, amelyet elkeverünk kevés langyos tejjel és cukorral. Amikor az élesztő felfut, a tésztához adjuk a maradék tejet, az olvasztott vajat, porcukrot, rumot, citromhéjat és a sót, fakanállal simára keverjük, amíg hólyagos nem lesz. Konyharuhával letakarjuk, meleg helyen pihentetjük 20 percig, majd 2-3 cm vastagra kinyújtjuk. Egy bögrével kerek lapokat szúrunk belőle. A közepüket ujjunkkal benyomjuk, majd forró olajban kisütjük.
A töltelékhez a tejből és a pudingporból pudingot főzünk, majd kihűtjük, nyomózsákba tesszük, a kihűlt fánkok alját késsel felszúrjuk, és megtöltjük a krémmel, végül a tetejüket belemártjuk a megolvasztott étcsokoládéba.

!!!Tipp: Tölteléknek használhatunk lekvárt vagy vaníliapudingot.

 

 

Túrótorta sütés nélkül

15-18 db babapiskótát rumba mártogatunk, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Krém: 25 dkg félzsíros tehéntúróhoz hozzákeverünk 8 dkg porcukrot, 1 citrom héját és a citrom levét. 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk 2 csomag vaníliás cukorral. Közben 1 zacskó tortabevonó zseléből zselatint készítünk, és ha kihűlt a túrókrémhez adjuk. Végül hozzáadunk 40 dkg gyümölcsöt, majd óvatosan megkeverjük és a formába öntjük. Pár órára hűtőbe tesszük.

 

 

       

Kinder bueno

Hozzávalók:

6 db tojásfehérje
6 evők. cukor
1 evők. étolaj
2 evők. liszt
2 evők. zsemlemorzsa
1/ 2 csomag sütőpor
15 dkg vágott dió
kb. 1/2  üveg mogyorókrém
háztartási keksz

Krém: 1/ 2 liter tej
6 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás puding
3 evők. liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarin
2 dl tejszín

Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóit összekeverjük, tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.

 

 

 

Sütés nélküli almatorta

1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.

Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.

A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.

Mikor kihűlt felverünk kb 1,5 - 2 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.  

Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!

 

 

 

 

Kekszes krémes

 

Hozzávalók :

 

1 cs. kocka alakú háztartási keksz

1,5 cs. vanilia puding

2 db tojás

7 evőkanál cukor

1 evőkanál liszt

12.5 dkg margarin

7,5 dl tej

fél csomag zselatin

 

Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :

 

Krém : A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.

Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.

 

 

 

Meggyes kevert tészta

5 tojássárgát kikeversz 20 dkg margarinnal és 25 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral . Utána belekevered a 25 dkg lisztet, amibe előzőleg kevertél egy fél tasak sütőport. Végül óvatosan hozzákevered a kemény habbá vert 5 tojásfehérjét.

Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöd a masszát és sűrűn rászórod a kimagozott meggyet. ( 1 üveg meggyet )

Sütés: előmelegített sütőbe tesszük, kb. 2 perc elteltével egészen takarékra vesszük a lángot és úgy sütjük tovább. Kb. 20 percig TILOS kinyitni a sütőt!!

25-30 perc múlva szúrsz bele kötőtűt vagy villát. Ha már nem ragad rá a tészta, megsült.

Nagyon finom!

 

 

 

Ostyás szelet / 10 db ostyalaphoz 

25 dkg kristálycukor, 5 tojás, 35 dkg margarin, 15 dkg darált dió, 35 dkg darált keksz, 2 kanál kakaó, kis rum

A margarint a cukorral és a tojásokkal gőz felett összefőzöm (csak amíg a margarin jól felolvad), majd ha egy kicsit kihűlt, hozzáteszem a darált kekszet, a darált diót, a kakaót és a rumot. Jól összedolgozom és kissé bevizezett ostyalapok közé kenem, majd végül feltekerem. Hagyom állni  egy órát, amíg az ostya magába szívja a krémet, és aztán már lehet is kétujjnyi szeletekre vágva tálalni.

Sokszor feltekerés nélkül készítem, úgy is nagyon finom, akkor nem is szoktam bevizezni az ostyalapokat. A család szereti, mert nem olyan émelyítően édes az íze, mint a keleti csemegének (amihez meg kell pirítani a cukrot).

 

 

 

MORGÓS CSÚCS

Hozzávalók: 10 dkg darált háztartási keksz, 20dkg darált dió, 30dkg porcukor,4 dkg kakaópor, 8 dkg margarin, esetleg egy kevés tej. A forgatáshoz kristálycukor.

A gesztenyés töltelékhez: 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza,5 deka porcukor,15deka darált háztartási keksz,10 dkg vaj, egy kevés rum

egyéb: kézi citromfacsaró, befőtt meggy, vagy cseresznye

A kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, tojásokkal, ha kell, egy kevés tejjel összegyúrjuk. nedves kézzel, kb. 25 db kis gombócot formálunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk.

A felengedett gesztenyemasszát, a porcukorral, a keksszel, a puha vajjal és egy kevés rummal összedolgozzuk.

A kekszes diógombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk hasonlóan ahhoz mikor egy tortaformát bélelünk tésztával.  A közepébe teszünk egy magozott meggyet. a gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk) könnyedén kiütjük a formából. így kapjuk a kis csúcsokat, ami kívül diós, belül gesztenyés.

megjegyzés: én nem tettem bele tojást, és meglepően könnyen kijött a tészta a citromfacsaróból a cukrozás miatt! Pedig én is féltem,hogy bele fog ragadni. Aki nem szeretné túl édesre készíteni az ne tegye bele mind a 30 dkg porcukrot! Mivel a külsejét is muszáj cukrozni, ezáltal ezt nagyon soknak találtam.

 

 

Egyszerű banános süti

 

Vegyél kicsi kör alakú piskótatallért. Két piskótatallér közé tegyél egy kb. fél cm vastagságú banánkarikát. Középen tűzd össze fogvájóval. Készíts egy sűrű vanilia pudingot. Mártsd bele a elkészített, összetűzött banános piskótákat a meleg pudingba és helyezd őket sütőpapírra.

Csinálj belőle jó sokat! J

Másnap a legfinomabb amikor megpuhul a piskóta és összeérik a banánnal. Bármilyen pudingba, vagy olvasztott csokiba is mártható. Mutatós és nagyon finom is.

                            

 

 

 

 

Reszelt túrós


Tészta: 40 dkg liszt, 25 dkg ráma, 15 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, fél sütőpor, 1 vaníliás cukor, 3 ek kakaó
Összegyúrjuk, elfelezzük, és a kellő keménység eléréséig hütjük. ( én a mélyhütőbe szoktam egy 20 percre betenni, utána nagyon könnyen lehet reszelni. )

Töltelék: 50 dkg túró, 25 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliás cukor
Jól összekeverjük, majd 5 dkg darált kekszet keverünk hozzá, végül a 4 tojás habját is óvatosan belekeverjük.

Az egyik cipót vajazott, lisztezett tepsibe reszeljük, egyenletesen elosztjuk rajt a tölteléket, majd a másik cipót ráreszeljük.

 

 

 

 

 

Túrógolyó


-50 dkg túró
-30 dkg porcukor
-ízlés szerint vaníliás cukor
-30 dkg kókuszreszelék
-mogyoró,mandula vagy mazsola


A túrót a porcukorral és a van. cukorral összekeverjük,majd 10 percig állni hagyjuk!
Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük.
A masszából kis golyókat formázunk,megforgatjuk kókuszreszelékben.
A golyók közepébe lehet tenni mogyorót,mandulát,vagy az egészbe mazsolát.
Könnyű,nyári édesség,hűtve fogyasztjuk!

Megjegyzés : nem tettem bele a 30 dkg porcukrot mert sokaltam. A kókuszreszelékből is egy kicsivel kevesebbet tettem bele, helyette kevés darált háztartási keksszel készítettem formázhatóvá.

 

 

Fantás szelet

 

 

Tészta : 4 ek lisztet 1 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk.

             6 tojássárgáját 6 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dl olajat.

             6 tojásfehérjét felverjük.

 

A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet.

 

Túrókrém : 25 dkg rámát 25 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg túrót és citrom lereszelt héját.

 

Fantás krém : 7 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital, 2 cs. vaniliás pudingpor, 2 ek. cukor

 

Ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel.

 

Összeállítás : A piskótára rákenjük a túrókrémet, arra pedig a fantás pudingot ( ezt melegen kell ! )

 

Rakhatsz a túróra narancs, mandarin gerezdeket is.

Én a túrókrémbe egy kicsit több túrót teszek és annyivel kevesebb margarint. Nekem a 25-25-ös túró-margarin arány túl vajas.

 

 

 

ZSERBÓGOMBÓC: 

Hozzávalók:15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
2 ek narancslikőr vagy helyette konyak/rum
1 ek víz
2 ek porcukor
1 ek. baracklekvár
fél tk rumaroma/rum

A csoki bevonathoz:
15 dkg ét tortabevonó/étcsoki
1 tk olaj

1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át. 2. Késes aprítóval, kávédarálóval, vagy ami van, jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, úgy, hogy gyúrható legyen a massza. 3. A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csoki bevonás. 4. Kb. 1 óra múlva a tortabevonót/étcsokit egy kicsike lábosban gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az olajat. És itt jön az attrakció! Helyet csinálunk a pulton: balkéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábos, jobb kéznél másik tálca, rajta a hungarocell. 5. A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábost kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe, majd ha megdermedt a csoki, megesszük egyszuszra. 
 

 

 

 

 

Négerkocka szomszéd módra

6 tojás sárgáját 10 dkg cukorral jó habosra keverünk. Hozzáadunk 2 evőkanál lisztet, amit egy kávéskanál sütőporral elkevertünk, majd 2 dkg kakaóport. Végül lazán belekeverjük a tojások felvert fehérjét. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és megsütjük.

Közben 4 tojásfehérjét 20 dkg cukorral gőz felett jó keményre verünk és a megsült tésztára simítjuk.

Visszatesszük a sütőbe, és inkább szárítjuk, mint sütjük.

Közben elkészítjük a csokimázat.

1 bögre kristálycukrot, 4 ek. tejet, 20 dkg Ráma margarint és 4 dkg kakaóport egy lábasban sűrűre főzünk. Langyosra hűtjük, de csak annyira, hogy a hab tetején még egyenletesen el tudjuk kenni. Pár óra múlva már megszilárdul annyira, hogy vizes késsel fel tudjuk szeletelni kockára.

 

Tanács: Ez a csokimáz egy nagyméretű tepsire elég, jó vastagon. Általában ezt a receptet szoktam használni hasonló mázas sütik elkészítésére is, kivéve, amikor az olvasztott csokoládé ajánlott.

Nagyon fontos a főzési idő. Ha túlfőzzük túl gyorsan szárad, szét sem lehet kenni a hab tetején, de ha nem főzzük elég ideig, akkor soha nem lesz szilárd. Akkor is finom, ha kiskanállal kell megennünk.:))  Én úgy készítem, hogy amikor már főztem egy ideig és látom, hogy sűrűsödi (ez csak  pár perc), akkor egy pohár hideg vízbe pár cseppet csorgatok. Ha ez azonnal összeáll, akkor valószínű, hogy jó. Ha levettük a tűzről kevergessük, míg hűl egy kicsit. Egyre sűrűbb lesz, és akkor öntsük a hab tetejére, amikor már csak épphogy szét tudjuk kenni. Ha nagyon gyorsan összeáll, keményedik, akkor adjunk hozzá pár csepp vizet és olvasszuk fel újra.

Érdemes kikísérletezni, mert egy nagyon jó mázat kapunk.

 

 

Emeletes élvezet

 

 


 

Hozzávalók:

 

1. réteg

25 dkg darált háztartási keksz

5 dkg Ráma margarin

5 dkg porcukor

kevés tej

2. réteg

20 dkg túró

porcukor

2 dl tejszín

1 cs. vaníliás cukor

3. réteg

2 cs. Aranka vaníliás krémpor

5 dl tej

1 cs. vaníliás cukor

 

4. réteg

2 dl tejszín

5 dkg porcukor

 

Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé

 

A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pie formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.

A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.

Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.

A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.

 

Megjegyzés: a tetejére tejszín helyett mindenképpen Hullalát (cukrászhab) teszek, így biztos megtartja formáját és az állagát. (Ha tejszínt használok, egy kis zselatint vagy habfixálót keverek hozzá.)

 

 

Epres Charlotte torta recept

 



epres charlotte torta

epres charlotte torta
charlotte hozzavalok
lekenjuk lekvarral
feltekerjuk
felszeleteljuk
kirakjuk a habustot
eperkrem
eperkrem betoltes
18 cm-es piskotalap
csokikrem
csokikrem betoltes
23 cm-es lap

 

Elkészítés

Sütünk egy piskóta lapot 7 tojásból. Kivágunk belőle egy 18 és egy 23 cm-es kerek lapot. A többit feltekerjük 15 dkg sárgabarack lekvárral és felszeleteljük 6-8 mm vastagságú szeletekre. Kibélelünk egy habüstöt folpackkal, majd a piskótatekercsekkel kirakjuk.

Eperkrém:

3,5 dl habbávert tejszínhez hozzákeverünk 8 dkg porcukrot, 20 dkg epervelőt, 1 citrom levét, 10 dkg kockára vágott epret és 1 dl olvasztott zselét.

Csokikrém:

4,5 dl habbávert tejszínhez hozzákeverünk 6 dkg kakaóport, 6 dkg porcukrot és 1 dl olvasztott zselét.

Charlotte torta töltése:

A piskótatekercsekkel kirakott habüstbe töltjük az eperkrémet, majd rátesszük a 18 cm-es piskótát. Rátöltjük a csokis krémet és lezárjuk a 23 cm-es piskóta lappal. 2 órára hűtőbe tesszük és utána átfordítjuk egy lapos tányérra.

Hozzávalók

     
1 db piskóta lap
15 dkg lekvár (sárgabarack)
8 dl tejszín
14 dkg Porcukor
30 dkg eper
6 dkg Kakaópor
1 db Citrom leve
2 dl zselé (olvasztott)

 

 



<
   
       
       
       
Oldalmenü
Diavetítő