Csokoládés-málnás muffin.

Nyári málnával és finom csokoládéval készül ez a muffin, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:5 dkg étcsokoládé, 25 dkg liszt, 1 cs. süt?por, kis kanál szódabikarbóna, 2 tojás, 15 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor,1 dl olaj, 2.5 dl kefir, 20 dkg málna.

A süt?t el?melegítjük 180 fokra, és el?készítjük a tepsit a formákkal. Egy nagyobb tálba a lisztet összekeverjük a süt?porral és a szódabikarbónával. A tojásokat egyesével felverjük, hozzáadjuk az olajt, és a cukrot, a kefirt, és a végén a lisztes keveréket az étcsokoládéval. A muffin formákat egy kanál segítségével félig megtöltjük a tésztával és mindegyik közepébe egy vagy két szem málnát teszünk. Rátöltjük a többi tésztát, és a forró süt?be toljuk.

 

 

 Banános- kókuszos muffin

Íme egy nagyon finom muffin recept, banánnal és finom kókusszal ízesítve.

Hozzávalók:

4 banán, 30 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás, és 1 csomag süt?por, 2 dl tej, 10 dkg kókuszreszelék, kis kanál szódabikarbóna.

Elkészítés:

A banánt meghámozzuk és összetörtjük villával. Egy tálban összevegyítjük a lisztet, a süt?port, a szódabikarbónát. Egy másik tálban összekeverjük a vajat, a cukrot, tejet, és tojást, hozzá adjuk a vaníliás cukrot. Belekeverjük a száraz hozzá valókat, és végül hozzáadjuk a banánt. A masszát a kapszlikba töltjük és megszórjuk jó alaposan kókuszreszelékkel. El?melegített süt?be tesszük, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

 

 

 

Baconos fasírt muffin :

Kb. 500 kg darált húsból a szokásos módon fasírozottat készítünk. Baconszeleteket hosszában félbevágjuk, majd 1-1 keresztbe fektetett csíkkal kibélelünk egy 12 csészés-adagos muffinformát. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
.
12 gombócot formálunk-szaggatunk ki a masszából, mindegyik közepébe tehetünk egy kis darab sajtot, majd betakarjuk húsmasszával, és egyenesen a muffin formákba nyomjuk-ejtjük. Visszahajtjuk a szalonnavégeket a húsgombócok tetejére, és 30-35 percig sütjük.  A fasírt-muffinokat 10-12 percig a formában hagyjuk hűlni, azután kiemeljük a mélyedésekből. 
 

 

 

 

 

Gesztenyés - meggyes muffin 

Hozzávalók:

20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
5 dkg cukor
3 csomag vaniliás cukor
1 tojás
5 dkg olvasztott margarin
1,5 dl tej
25 dkg gesztenyepüré
fél üveg magozott meggybefőtt

Először a lisztet elkeverjük a sütőporral, cukorral. Ebbe belekeverjük a meggyet és a félig kiolvasztott gesztenyepürét is belereszeljük.
Egy másik tálban a tojást simára keverjük, beletesszük a tejet és a margarint és jó alaposan összekeverjük.
A lisztes keverékbe beleöntjük a tejeset és villával alaposan összeforgatjuk. Belekanalazzuk a sütőformákba, előmelegített sütőben,180 fokon sütöm. 

 

Reszelt túrós muffin


Tészta: 40 dkg liszt, 25 dkg ráma, 15 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, fél sütőpor, 1 vaníliás cukor, 3 ek kakaó
Összegyúrjuk, elfelezzük, és a kellő keménység eléréséig hütjük. ( én a mélyhütőbe szoktam egy 20 percre betenni, utána nagyon könnyen lehet reszelni. )

Töltelék: 50 dkg túró, 25 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliás cukor
Jól összekeverjük, majd 5 dkg darált kekszet keverünk hozzá, végül a 4 tojás habját is óvatosan belekeverjük.

A muffinformákat kivajazzuk. N
agylyukú reszelőn a formákba reszelünk a tésztából, bőven kanalazunk rá a töltelékből és a tetejére megint tésztát reszelünk. Nem érdekes, ha kilóg a muffinformából mert sütés közben nem emelkedik meg. Vigyázzatok, ne süssétek túl!

 

 

 

 

VIRSLIS-HAGYMÁS-SAJTOS MUFFIN

 
2 dl joghurt
1/2 dl olaj
2 tojás
1 tk só
10 dkg reszelt füstöltsajt
1 kis fej hagyma apróra vágva
20 dkg liszt (benne egy csomag, vagy 2 kk. sütőporral)
1,5 pár azaz 3 db virsli


Az első 4 összetevőt összekeverni, majd bele a reszelt sajt, a hagymák és a sütőporos liszt.
A muffinformába adagolni és a közepükbe - az eredeti recept szerint - minivirslit nyomni, de én a snassz virslit daraboltam fel és ezt tettem bele. Ki kell vajazni a formákat, nem papírkapszliba sütni mert a sajt miatt ráragadhat.

 

 

 

Trudi muffin / Encibenci

Hozzávalók:

30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg mazsola
10 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
25 dkg (sovány) túró
1,25 dl tej

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral. A vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a túrót és a tejet, és habosra keverjük. Beletesszük a mazsolát is. A masszához hozzáadjuk kis adagokban a lisztet.
A forma aljába egy kevés tésztát teszünk, és mindegyik tetejére egy kb. 1-1,5 cm-es túró rudi karikát ültetünk, majd befedjük tésztával, kb. 25 perc alatt készre sütjük. Én gázsütő 4-5-ös fokozaton sütöttem. Nekem 3 db óriás pöttyös rudit evett meg. Kb. 20 db lesz belőle.

 

 

 

Képviselő muffin


Hozzávalók:
200g liszt , 70g búzadara, 90g cukor, 2 csapott tk sütőpor, 2 cs. vaniliáscukor, 3 tojás, 125g olvasztott lehűtött vaj/margarin , 4 ek tej.

 

Elkészítés:

Ezeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk!

Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. Utána, ék alakban kivágjuk a kalapját, félretesszük. Egy Oetker vaníliás pudingport megfőzünk 4 dl tejjel, kihűtjük. Felverünk 2 dl. tejszínhabot, majd lazán beleforgatjuk a kihűlt pudingba. A muffinok üregébe betöltjük a krémet, ráillesztjük a kalapjukat, vaníliás porcukorral meghintjük.

 

Ez az eredeti recept! Összeségében jó ötlet és dekoratív ez a muffin de legközelebb mindenképpen más muffin tészta recepttel készíteném mert ezzel nem igazán jött be, elég kemény és száraz.

 

 

ALAPMUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 20 dkg rétesliszt, 1 cs sütőpor, 2 evőkanál porcukor, 1 simára kevert tojás, 1, 5 dl tej, 8 dkg olvasztott vaj.

 

A sütőt 200 fokra bemelegítjük, a muffin formát kikenjük olajjal. A lisztet, a sütőport meg a cukrot összekeverjük, és tálba szitáljuk. A tojást a tejjel meg az olvasztott vajjal elkeverjük, és a cukros liszttel összedolgozzuk. Villával gyorsan összeforgatjuk, hogy a tészta kissé csomós maradjon. A mélyedéseket kétharmad részig megtöltjük vele és 20-25 perc alatt (tűpróbáig) szép pirosra sütjük.

 

 

ALMÁS - BANÁNOS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 1 banán, 1 alma, 200 g simaliszt, 50 g teljes kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, ˝ tk szódabikarbóna, 100 g barnacukor, 2 tk fahéj, só, 125 ml író vagy kefír, 50 ml joghurt, 50 ml olaj, 1 tojás, 60 g mazsola


Liszt + sütőpor + szódabikarbóna + fahéj + cukor + só => elkeverni. Egy másik tálban: kefir + olaj + tojás + alma + banán => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát. 200 fokon 20-25 percig sütni.

 

 

ALMÁS - CITROMOS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 1 citrom héja, 200 ml író vagy kefir, 80 g margarin, 150 g cukor, 1 cs vaníliás cukor, 250 g liszt, ˝ cs sütőpor, 2 tojás, 1 alma, 1 citrom leve


Liszt + sütőpor => elkeverni. Egy másik tálban: a margarint habosra keverni + tojás + cukor + kefir + citromlé + citromhéj => elkeverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 200 fokon 25-30 percig sütni.

 

 

ALMÁS - DIÓS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 170 g liszt, 110 g cukor, 2 kk sütőpor,1 csipet só, 1 kk fahéj, 40 g margarin, 1 tojás, 120 ml tej, 180 g alma (reszelt), 1 marék mazsola,  2 evőkanál  reszelt dió és 2 evőkanál cukor összekeverve a tetejére.


Liszt + cukor +sütőpor + sót + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + tojás + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. A dió és a cukor keverékével megszórni. 190 fokon 25 percig sütni légkeverésen.

 

  

 

 

ALMÁS - FAHÉJAS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 250 g margarin, 200 g cukor, 5 tojás, 250 g liszt, 1 cs sütőpor, 1 tk fahéj, 1 alma
Liszt + sütőpor + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: cukor + tojás + margarin => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az almát. 190 fokon 20-25 percig sütni.

 

 

ALMÁS-MOGYORÓS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 1 tojás, 2/3 csésze tej, fél csésze növényi olaj, 1 tk vanília aroma, 2 csésze liszt, negyed csésze finomított kristálycukor, negyed csésze barnacukor, 1 tk sütőpor, fél tk só, fél csésze aprított mogyoró, 1 aprított alma


A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tálban felverjük a tojást a tejjel, olajjal, vanília aromával. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport és a sót. Összevegyítjük a tejes alapanyagokkal, amíg a liszt átnedvesedik. Belekeverjük a mogyorót és az almát. A muffin formákban a tészta tetejét meghintjük fahéjjal és cukorral. 20 perc alatt arany-barnára sütjük.

 

 

ANANÁSZ MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 200 g ananász, 250 g liszt, 1 csomag vaníliás pudingpor, 4 tk sütőpor, 3 tojás, 175 g cukor, 200 g vaj, 1 cs vaníliás cukor,1 csipet só, 3 evőkanál ananászlé.


Liszt + sütőpor + pudingpor+ 1 csipet só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + vaj + vaníliás cukor + ananászlé => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az ananászdarabokat.

190 fokon 25 percig sütni légkeveréssel. Tálra rakni, porcukorral meghinteni.

 

  

 

 

BANÁNOS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 2 banán, 140 g BL-80-as liszt (én VitaMill liszttel készítettem),  120 g zabpehely, 1 tk sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 csipet só, 1 evőkanál méz, 80 g margarin, 1 tojás


Liszt + szódabikarbóna + sütőpor + zabpehely + 1 csipet só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + méz => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt.   A tetejét banán karikákkal diszítem.

Én légkeveréssel 190 fokon 15 percig sütöttem előmelegített sütőben.

 

  

 

 

BANÁNOS-MOGYORÓS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 1,5 csésze liszt, 1tk szalakálé, fél tk só, 1/8 tk szerecsendió, 1és egy negyed csésze passzírozott banán, fél csésze cukor, negyed csésze barnacukor, 1/3 csésze növényi olaj, negyed csésze tej, 1 nagy tojás, 1 csésze aprított, pirított mogyoró


Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy tálban összekeverjük a lisztet, szalakálét, szerecsendiót, sót. Másik tálban összekeverjük a banánt, a cukrokat, olajat, tejet és a tojást. Összevegyítjük a két tál tartalmát, belekeverjük a mogyorót. Muffin formákban kisütjük 20-25 perc alatt arany barnára.

 

 

Oldalmenü
Diavetítő